1. MrCrazyTeddy

    MrCrazyTeddy Naked Wanderer

    If i install oxide for my hurtworld server and if i start host.bat i will say SteamAPI_GameServer.INIT can someone help me.
     
  2. Wulf

    Wulf Community Admin Community Admin Oxide Developer

    Are you trying to run a non-Steam server?
     
  3. MrCrazyTeddy

    MrCrazyTeddy Naked Wanderer

    No i use steamcmd and i have the official hurtworld from steam
     
  4. Wulf

    Wulf Community Admin Community Admin Oxide Developer

    Could you provide me with your full log as well as a screenshot of your server root?
     
  5. MrCrazyTeddy

    MrCrazyTeddy Naked Wanderer

    It says this:
    Code (Text):
    Admin user added: 76561198193150063
    Loading Oxide Core v2.0.3218...
    Loading extensions...
    Loaded extension CSharp v2.0.3218 by Oxide Team
    Loaded extension MySql v2.0.3218 by Oxide Team
    Loaded extension SQLite v2.0.3218 by Oxide Team
    Loaded extension Unity v2.0.3218 by Oxide Team
    Loaded extension Hurtworld v2.0.3218 by Oxide Team
    Using Covalence provider for game 'Hurtworld'
    [Rcon] Remote console password is not set, disabling
    Loading plugins...
    Loaded plugin Unity Core v2.0.3218 by Oxide Team
    Loaded plugin Hurtworld v2.0.3218 by Oxide Team
    AdminTools, Fly, GiveItem, HWClans, NoRaidZones, SafeTrade, StaffRoster, Teleportation and Vote were compiled successfully in 2633ms
    Loaded plugin AdminTools v1.3.4 by Noviets
    Loaded plugin Fly v1.1.3 by Mughisi
    Loaded plugin GiveItem v1.0.6 by Noviets
    Loaded plugin HWClans v1.3.4 by SouZa
    Loaded plugin NoRaidZones v1.2.7 by Swat1801
    Loaded plugin SafeTrade v1.1.0 by SouZa
    Loaded plugin StaffRoster v1.0.4 by Noviets
    Loaded plugin Teleportation v1.4.5 by LaserHydra
    Loaded plugin Vote v1.0.7 by Noviets
    CreateBoundSocket: ::bind couldn't find an open port between 12881 and 12881
    SteamAPI_GameServer.Init() failed.
    Closing network connections...
     
  6. Wulf

    Wulf Community Admin Community Admin Oxide Developer

    The issue is that you have another server already running on the same port, 12881. Check your Windows Task Manager and close any existing Hurtworld.exe processes, then try again. If you started a server before installing Oxide, then it was likely never actually stopped.
     
  7. MrCrazyTeddy

    MrCrazyTeddy Naked Wanderer

    Ok i will test i will reply if it doesnt work

    IT WORKS THX THANK YOU SO MUCH!!